Блог

Блог

Миглите- вдъхновение и начин на живот.

Стремежът  за красота и съвършен  външен вид винаги е вълнувал и ще вълнува  жените по света. Разбира се пълно съвършенство в природата няма, но в това се корени и чарът ни. Още от древността жените са се стремяли да подчертават своята красота, като за целта са използвали различни похвати и натурални продукти например  въглен за да очертават очите си,багрила извлечени от растенията и морето. Със сигурност както в далечното минало така и днес, основното оръжие на жената са нейните очи и изразителен поглед. Но, сега нека се върнем  в наши дни, когато възможностите да бъдем красиви и неотразими са далеч повече. Ето и моята малка тайна за вълнуващ и магнетичен поглед, а именно миглите в частност т.нар. удължители (екстеншъни) за нашите собствени мигли. Доказан факт благодарение, на който визията, самочувствието и увереността на жената нараства в пъти, в което аз самата се уверих, а живота ми напълно се промени –по усмихната и озарена от всякога! Един личен фетиш, който работи само за нас, но впечатлява всички.

ИСТОРИЯ: Пионерите в създаването и поставянето на мигли са двама братя от Великобритания –Ерик и Дейвид  Елиът,които през далечната  1947г. предлагат  този иновативен продукт. Първоначално миглите са били предназначени главно за шоубизнеса и киноиндустрията. От десетилетия продуктите на братята Елиът разкрасяват  актриси и певици като Марлене Дитрих, Одри Хепбърн, София Лорен, Ингрид  Бергман, Ракел Уелч, Елизабет Тейлър и много други.

След  това шеметно вдъхновение, следва не по-малко вълнуващ период, а именно  рата на супер моделите от 90-те години, които с работата си още повече популяризират и налагат  пърхащите мигли. Известни модели ползващи и до днес мигли са - Синди Крауфорд, Наоми Кембъл и Кейт Мос, Виктория Бекъм, Ким Кардашиян- те са самият пример, че миглите са се наложили като начин на живот, индивидуалност и съвършенство на погледа. По този начин носенето на мигли става незаменим спътник на жената- от Холивуд и топ моделите до новата ера- инстаграм моделите, работещите момичета и майки, като улесняват значително красотата в ежедневието на последните.

ИСТОРИЯ: Филис Хейвър е първата Холивудска актриса използвала удължители за естествените й мигли, а с тях тя е неотразима в мюзикъла ,,Чикаго“ от 1927 г.

Вдъхновявайки се от блясъка на киното, от зората на немите филми и пищността на декорите до романтичните образи на актрисите. Обаятелността и ефирния мек поглед с кадифени мигли-омагьосващи ни така умело и до днес, сами по себе си ни убеждават в тази истина.         

,,ОЧИТЕ  СА  ПРОЗОРЕЦЪТ  КЪМ  НАШАТА  ДУША  И  СЪРЦЕ, А  МИГЛИТЕ  ДОБАВЯТ  РАЗКОША  НА ТАЗИ  СЪЩНОСТ“…

 

Автор: Катрин Кацарова